Analyse
BME keert tussentijds dividend uit 5 jaar geleden - donderdag 3 januari 2013

Ondanks een remonte van 34,5% sinds het laagste koersniveau van 2012, heeft het aandeel BME nog een mooi stijgingspotentieel en het biedt bovendien een aantrekkelijk dividend.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De Spaanse beursoperator keerde op 27 december zijn tweede tussentijds dividend uit. Het eerste bedroeg 0,40 EUR bruto per aandeel, het tweede zoals verwacht 0,60 EUR. Voor het derde tippen we eveneens op 0,60 EUR bruto, wat het totale dividend over boekjaar 2012 op 1,60 EUR bruto moet brengen. We denken niet dat er ook nog een uitzonderlijk dividend zal volgen, wat wel het geval was voor boekjaren 2009 tot 2011 (0,372 EUR bruto). Als het totale dividend inderdaad afklokt op 1,6 EUR bruto, is dat goed voor een fraai dividendrendement van 8,4% bruto, een cijfer waarmee de operator zijn plaats in onze selectie van dividendaandelen zeker verdient.

In de sector van de beursoperatoren lanceerde het Amerikaanse ICE (termijnmarkten) trouwens een bod op NYSE Euronext. De voorwaarden van dat bod waarderen NYSE Euronext op 18 keer de verwachte winst voor 2012 (ter vergelijking: de huidige koers van BME is maar goed voor zowat 12 keer de winst). Als het bod met succes wordt afgerond, zou het de consolidatiegolf binnen de sector in Europa opnieuw in gang kunnen zetten. BME opereert alleen in Europa en blijft een mogelijke overnameprooi. We speculeren echter niet op een bod op erg korte termijn.

 

Koers op het moment van de analyse:  18,78 EUR

 

Bolsas y Mercados Españoles (BME) is de Spaanse beursoperator. BME haalt 44% van zijn omzet uit aandelenhandel en 24% uit post-transactieactiviteiten.

 

Deel dit artikel