Analyse
Selectie met aandelen om een basisportefeuille samen te stellen 5 jaar geleden - vrijdag 21 december 2012

Onze tips voor een mooi rendement op lange termijn.

Wilt u beleggen in de hoop uw spaarcenten extra vaart te geven op lange termijn? Bekijk dan zeker onze selectie met aandelen om een basisportefeuille samen te stellen (met de koersevolutie tussen 1 januari en 20 december).

 

Sage (+0,6 %, softwareontwikkelaar) genereert nog altijd veel cash. Dankzij de evolutie van het businessmodel (o.a. verhuur van software) kan het beter beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten en tegelijk zijn rentabiliteit nog verhogen.

 

Intel (-13,2 %, halfgeleiders) weerstaat goed aan de invloed van de conjunctuurschommelingen op zijn activiteit. Het nieuwe management (nog aan te werven) kan voor nieuwe impulsen zorgen.

 

Chevron (+3,7 %, oliegroep) is sterk aanwezig in gebieden met grote olievoorraden en op langere termijn zullen de olieprijzen normaal stijgen. Dat moet volstaan om gulle dividenden en om de inkoop van eigen aandelen te financieren. De groep investeert ook in niet-conventioneel gas om haar reserves te vergroten.

 

GlaxoSmithKline (-8,1 %, farma) heeft een mooie portefeuille producten in ontwikkeling en een sterke positie in voorschriftvrije geneesmiddelen.

 

Sainsbury (+16,5 %, distributie) blijft marktaandeel winnen dankzij zijn agressieve prijzenstrategie voor merkproducten. Het integreert ook steeds meer apotheken in zijn winkels.

 

Brederode (+35,8 %, holding) maakt zijn intrede in deze selectie. De décote is verkleind sinds begin 2012 maar blijft te hoog (34%). De portefeuille is erg gediversifieerd en biedt de kans om garen te spinnen bij niet-beursgenoteerde waarden (50 % van de intrinsieke waarde) die met succes beheerd worden via goed gediversifieerde fondsen van derden.

 

Reckitt Benckiser (+22,9 %; consumptiegoederen) verdween uit deze selectie (niet meer kopen, houden).

 

Deel dit artikel