Analyse
Zes interessante basisaandelen 5 jaar geleden - vrijdag 16 november 2012

Onze selectie van aandelen om een solide portefeuille samen te stellen.

U wilt graag op lange termijn in aandelen beleggen ? Volg dan de recente ontwikkelingen van onze selectie van aandelen van solide bedrijven met een regelmatige winstgroei en een goede marktpositie, die bovendien goed geleid worden.

 

Sinds onze analyse van 24 september verloor onze selectie basisaandelen globaal genomen terrein. De vraagtekens over de verdere evolutie van de grote economieën houden aan en ook een heropleving van de bedrijfsresultaten in 2013 en 2014 blijft voorlopig onzeker. De technologieaandelen verloren de voorbije weken terrein (de Nasdaq verloor 10 % t.o.v. zijn hoogtepunt dit jaar) en de bedrijven bevriezen een deel van hun investeringen in o.a. de IT-sector.

 

Koersvariatie sinds 24/09

Intel (-13 %) verloor terrein door de tegenvallende pc-verkoop (meer en meer concurrentie van tablets) en ondanks zijn aanwezigheid op verschillende markten. Het aandeel verloor 30 % t.o.v. zijn hoogste niveau dit jaar.

 

Reckitt Benckiser (+5 %) wordt hoofdzakelijk gedragen door de goede kwartaalresultaten. In een context van toegenomen concurrentie door de moeilijke economische toestand in Europa en de VS, stelde ook de bevestiging van het margedoel gerust.

 

Chevron (-10 %) lijdt onder de vrees voor de economische vertraging in China en van de daling van de prijs voor een vat ruwe olie. De licht ontgoochelende kwartaalresultaten hebben de druk op de koers verhoogd.

 

Sainsbury (+0,3 %) kon terugvallen op zijn defensief karakter en bleef nagenoeg stabiel. De kwartaalresultaten waren beter dan verwacht, met dank aan de non-food en de onlineactiviteiten.

 

Sage (-3,6 %) zet zijn ontwikkeling buiten Europa voort en nam zopas een Braziliaanse groep over die gespecialiseerd is in boekhoud- en fiscaliteitssoftware.

 

GlaxoSmithKline (-6 %) heeft ontgoochelende kwartaalresultaten gepubliceerd. We moesten we onze winstramingen voor 2012 en 2013 terugschroeven.

 

Deel dit artikel