Analyse
Wolters Kluwer: groei blijft zwak 5 jaar geleden - donderdag 8 november 2012

Maar het aandeel is defensief en biedt een degelijk dividendrendement.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Na afloop van het derde kwartaal bevestigt Wolters Kluwer zijn doelstellingen voor heel 2012, ondanks de verslechterde economische situatie in Europa (waar de groep 44 % van haar omzet realiseert).

 

Over de eerste negen maanden van het jaar klom de omzet slechts 1 % hoger (excl. overnames en acquisities). In het derde kwartaal is de rentabiliteit lichtjes gestegen maar over de eerste negen maanden van het jaar blijft ze stabiel. Voor het vierde kwartaal verwachten we een gelijkaardige evolutie en zullen vooral de juridische uitgaven in Europa het niet makkelijk hebben, doordat de klanten hun budgetten blijven inkrimpen.

 

Voor heel het jaar denken we dat de marges zullen afklokken aan de onderkant van de verwachtingsvork van de groep (die op een EBITDA-marge exclusief niet-recurrente elementen mikt tussen 21,5 % en 22,5 %). De groep verwacht een stijging van haar jaarwinst tussen 0 en 5 % (excl. uitzonderlijke elementen), wij tippen nog altijd op een stijging van hooguit 1 %. Alles bij mekaar zal de winst per aandeel in 2012 wellicht in de buurt van 1 EUR per aandeel liggen (ten opzichte van 0,40 EUR in 2011, door zware impairments toen).

 

De koers reageerde positief op de publicatie van het halfjaarresultaat, dat wat minder zwak was dan gevreesd. En zelfs indien het resultaat voor heel 2012 zou tegenvallen (publicatie in februari) zou het vooruitzicht op een stabiel dividend (brutorendement van 4,6 %) de koers moeten ondersteunen. Kluwer blijft in elk geval voldoende cash genereren en het aandeel behoudt ook een defensief profiel, want de omzet is voor 75 % afkomstig van trouwe abonnees.

 

Koers op het moment van de analyse: 14,52 EUR

 

Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij. De maatschappij behoort tot de wereldtop voor publicaties voor professioneel gebruik en is gespecialiseerd in medische, wetenschappelijke en financiële uitgaven. Aanwezig in 26 landen, vooral in Europa, de VS en Zuidoost-Azië.

 

Deel dit artikel