Analyse
Vivendi stippelt nog altijd nieuwe koers uit 5 jaar geleden - donderdag 22 november 2012

Vivendi biedt goed het hoofd aan de moeilijkheden in de telecomsector en is op zoek naar overnamekandidaten voor bepaalde activiteiten.

De strategie blijft nog altijd te vaag maar het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Vivendi is de voorbije jaren iets te ontstuimig gegroeid: o.a. in de videogames in de VS met Activision, in de telecom in Brazilië (met GVT) en in Frankrijk (resterend belang van Vodafone in SFR). Vandaag, in barre economische tijden, wil de groep zich hercentreren om haar schuldenlast beter te beheersen. Maar het uitstippelen van de koers verloopt moeizaam en vijf maanden na het vertrek van de topman denkt Vivendi nog altijd na over zijn perimeter. Intussen blijft het resultaat wel bevredigend: in het 3de kwartaal kon dankzij de strakke kostenbeheersing en ondanks de moeilijkheden in het telecomsegment in Frankrijk (SFR kampt met scherpe concurrentie), de schade beperkt worden (omzet -1,6 %, winst per aandeel -4 %) Vivendi onderhandelt trouwens over het geleidelijk afstoten van zijn telecomactiviteiten (Maroc Telecom en GVT zouden verkocht worden, SFR zou fuseren, misschien met Numéricable). Maar niets zegt dat dit alles zal slagen, en nog veel minder tegen welke prijs. In afwachting blijft het dividendrendement comfortabel (6,1 % bruto) en tippen we op een winst per aandeel van 1,80 EUR in 2012 en van 1,85 EUR in 2013.

 

Koers op het moment van de analyse: 16,415 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Braziliƫ), muziek, televisie en videospelletjes.

 

Deel dit artikel