Analyse
GIMV: crisis laat nog altijd sporen na 5 jaar geleden - vrijdag 23 november 2012

De resultaten staan nog onder druk maar Gimv profiteert van de situatie om tegen interessante voorwaarden te investeren voor de toekomst.

Goedkoop aandeel dat deel uitmaakt van onze selectie aandelen die we kopen voor het dividendrendement hier ±4,8% netto).
KOPEN.

 

Net zoals in het vorige boekjaar woog de zwakke economie ook in de 1ste helft van dit boekjaar (start 01/04) op de resultaten van Gimv, maar de impact was na een moeilijk 1ste en een goed 2de kwartaal uiteindelijk wel een stuk lichter dan in dezelfde periode een jaar eerder. De holding kon mooie meerwaarden realiseren op de verkoop van participaties zoals Accent Jobs (gemiddeld 1,7 × de aanschaffingswaarde!), maar die werden nog altijd tenietgedaan door boekhoudkundige waardeverminderingen op de participaties die nog in de portefeuille zitten (o.a. door lagere bedrijfsresultaten en gedaalde beurskoers van participaties zoals Ceres en Inside Secure). Niettemin wist Gimv haar intrinsieke waarde min of meer stabiel te houden. Ondanks de slappe marktomgeving (biedt opportuniteiten!) bleef Gimv vlot investeren in bestaande en nieuwe projecten, en in investeringsfondsen. (verwacht in de 2de jaarhelft nog een paar belangrijke deals te kunnen sluiten). Ook het gulle dividend komt in de toekomst niet in gevaar. Gimv broedt nog altijd op een stevige spaarpot met liquiditeiten (ruim 8 EUR per aandeel of bijna 20 % van de portefeuillewaarde).

 

Koers op het moment van de analyse: 37,25 EUR

 

Gimv is een Vlaamse maar internationaal actieve investeringsmaatschappij, vooral in private equity. Ze heeft participaties in zowat 85 bedrijven en een investeringsportefeuille van zowat 1,8 miljard euro onder beheer.

 

Deel dit artikel