Analyse
Devgen: bod Syngenta van start gegaan 5 jaar geleden - woensdag 21 november 2012

Het bod van Syngenta op Devgen is op woensdag 14 november gestart. De Zwitserse agrovoedingsreus biedt 16 euro per aandeel.

Op de beurs noteert het aandeel al sinds de lancering van het bod enkele centen onder de 16 EUR. De markt gaat er dus van uit dat Syngenta zijn slag thuishaalt. Ook wij zijn die mening toegedaan. Indien u aandelen hebt, mag u ze overmaken.

 

Het bod van Syngenta op het Gentse biotechbedrijf Devgen dateert al van eind september maar het duurt altijd enkele maanden vooraleer het bod effectief van start gaat. De kogel is nu door de kerk. Beleggers kunnen hun stukken nog tot en met 5 december inleveren. Ze krijgen 16 EUR per aandeel. Op 12 december worden de resultaten van het bod bekendgemaakt en de betaling zal op 17 december gebeuren. Om de overname te doen slagen, moet de Zwitserse overnemer minstens 80 % van de stukken binnenhalen. Tevens mogen er bij Devgen tijdens de biedingsperiode geen ongunstige wijzigingen plaatsvinden. Haalt de bieder tussen de 80 à 90 % van de aandelen binnen na de biedingsperiode dan zal hij het bod heropenen tegen dezelfde voorwaarden. Wanneer Syngenta 95 % van de aandelen in handen heeft, zal het overgaan tot een uitkoopbod. Daarna zal het aandeel van de beurs worden geschrapt.

 

Deel dit artikel