Analyse
Bayer: advieswijziging 5 jaar geleden - vrijdag 2 november 2012

De kwartaalcijfers zijn conform de verwachtingen en de vooruitzichten zien er goed uit voor landbouwchemie en gezondheidszorg.

Maar de koers is te ver vooruitgelopen. Het aandeel is duur geworden.
VERKOPEN.

 

In het derde trimester ging de omzet er met 5,5 % op vooruit. Alle afdelingen droegen hun steentje bij. Plastics (+2,9 %) profiteert van een toegenomen vraag op de markt. Landbouwchemie zag de omzet in het kwartaal met 12,8 % toenemen nadat eerder een sterk halfjaar werd opgetekend. Gezondheidszorg (+5,5 %) zette ook zijn beste beentje voor en wist opnieuw met groei aan te knopen. Bayer hoopt de groei de komende jaren te kunnen aanhouden dankzij de lancering van nieuwe moleculen: na de lancering van Xarelto in de VS en in Europa in het eerste semester, heeft de groep net de Amerikaanse goedkeuring gekregen voor Stivarga (Regorafenib); en een klinische studie heeft de doeltreffendheid van Riociguat aangetoond (goedkeuring wordt voorzien voor het eerste semester van 2013). De groep heeft ten slotte haar diversificatie in gezondheidszorg vergroot na de overname van Schiff Nutrition (vitaminen en voedingssupplementen). De overname is wat duur betaald maar de prijs is klein grut voor een bedrijf als Bayer. Voor de recurrente winst houden we onze verwachtingen op 4 EUR per aandeel in 2012 en 4,40 EUR in 2013. We behouden ons vertrouwen in de capaciteit van Bayer om te groeien in een moeilijke omgeving. Maar het aandeel houdt hier al ruimschoots rekening mee.

 

Koers op het moment van de analyse: 66,96 EUR

 

De Duitse chemie- en farmagroep Bayer rust op drie pijlers: gezondheid (meer dan de helft van de winst), landbouwchemie en plastics.

 

Deel dit artikel