Analyse
Wat met het aandeel van de Duitse chemiegroep Lanxess? 5 jaar geleden - woensdag 31 oktober 2012

Het aandeel is sinds begin dit jaar vrij fors gestegen (+50%) en heeft zijn intrede gedaan in de Dax-index (30 belangrijkste aandelen in Frankfurt).

Het is duur
VERKOPEN.

 

Polymeren

Lanxess is één van de grootste Europese producenten van chemische producten, polymeren en rubber. Hoogwaardige polymeren waaronder rubber en plastiek waren in 2011 goed voor 58 % van de omzet, chemische producten namen 24 % voor hun rekening en producten voor de agro-en farmaindustrie schreven 18 % van de verkopen op hun naam. Lanxess profiteerde met volle teugen van het economische herstel van de afgelopen jaren en zijn doorgedreven kostenbesparingen. Maar voor dit jaar zijn de groeimogelijkheden beperkt gezien de economische vertraging in de westerse landen.

 

Groeipolen

De chemiegroep, zeer actief in Duitsland (18%), wil vooral in de opkomende landen groeien, onder meer in de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) waar ze reeds 25% van haar omzet boekt en de vraag stevig blijft. Nog een groeipool voor de komende jaren is de verstrenging van de wetgeving in Europa die de vraag naar hoogwaardige rubberproducten zal doen toenemen. Zijn strategie « prijs voor volume » heeft de groep toegelaten om de impact van de hogere grondstoffenprijzen te beperken.

 

Deel dit artikel