Analyse
Triquint Semicond.: moet kunnen opveren op termijn 5 jaar geleden - vrijdag 26 oktober 2012

TriQuint ontgoochelde opnieuw door aan te kondigen dat het in het rood zal blijven het laatste kwartaal van 2012, maar o.i. beschikt de groep op middellange termijn over voldoende troeven om het tij te keren.

Dit aandeel heeft een hoger risico dan gemiddeld maar is goedkoop.
KOPEN.

 

TriQuint maakte voor het 3de kwartaal een verlies van 0,06 USD per aandeel bekend, wat niet als een verrassing komt. Wat wel ontgoochelt, is dat de groep ook in het 4de kwartaal een verlies van 0,02 USD verwacht en daarmee een herstel verder uitstelt. Zoals andere halfgeleiderfabrikanten schroeft TriQuint de benuttingsgraad van zijn productiecapaciteit terug om de te hoge voorraadniveaus in verhouding tot de zwakke vraag terug te schroeven. Dat zal wegen op de brutomarge (30 % t.o.v. 32,5 in 3de kwartaal). Voor TriQuint is de pil des te bitter omdat het in 2011 zijn productiecapaciteit had uitgebreid om te beantwoorden aan de toen nog sterke vraag. Het bedrijf verloor de voorbije maanden ook marktaandeel bij Foxconn, zijn grootste klant (37 % v.d. omzet), die o.a. iPhones en iPads assembleert. De komende maanden zullen moeilijk blijven maar op middellange termijn moet het financieel gezonde TriQuint in staat zijn om terrein te heroveren op zijn concurrenten en ook operationeel de lat opnieuw hoger te leggen. We tippen op een verlies van 0,18 USD per aandeel voor 2012 en 0,10 USD voor 2013.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,37 USD

 

Het Amerikaanse Triquint Semiconductor ontwerpt en verkoopt radiofrequentiecomponenten, met name versterkers van wifi of internetsignalen. Die producten zijn vooral bestemd voor fabrikanten van mobiele terminals zoals smartphones en tabletcomputers (72 % van de omzet). De groep levert ook componenten om de kwaliteit van telecomnetwerken te verbeteren (20 % van de omzet) en componenten voor luchtvaart en defensie (8 %).

 

Deel dit artikel