Analyse
GIMV: strategische ommezwaai 5 jaar geleden - vrijdag 5 oktober 2012

Een nieuwe strategie moet de portefeuille de komende jaren aanzienlijk doen groeien en een duurzaam rendement van minstens 10 % opleveren.

Goedkoop aandeel met mooi dividendrendement.
KOPEN.

 

Na een denkoefening van bijna een jaar gooit Gimv het over een andere boeg. De investeringsmaatschappij breekt met de klassieke opdeling in segmenten als durfkapitaal, groeikapitaal en “buy-outs” en vervangt dit door vier investerings-domeinen die zich elk specialiseren in een specifieke maatschappelijke trend: consumenten 2020 (mikt op nieuwe consumentenpatronen), gezondheids- en zorgsector, technologische vernieuwing (technologie “slim” gebruiken in oude industrieën) en duurzame economische projecten en infrastructuurprojecten. De knowhow die over die trends her en der verspreid zat wordt nu gebundeld, wat Gimv in staat moet stellen in een heel vroeg stadium beloftevolle ondernemingen te ontdekken (Gimv gaat zelf proactief op zoek) en ze te helpen uitgroeien tot wereldspelers (internationale expansie) in hun niche. Op geografisch vlak blijft Gimv vooral focussen op bedrijven uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Met de nieuwe strategie wil Gimv dichter bij haar participaties staan en, als dat interessant is, er ook langer in blijven participeren. Tot slot vermelden we nog dat Gimv ook een klein belang heeft in Electrawinds.

 

Koers op het moment van de analyse: 38,23  EUR

 

Gimv is een Vlaamse maar internationaal actieve investeringsmaatschappij, vooral in private equity. Ze heeft participaties in zowat 85 bedrijven en een investeringsportefeuille van zowat 1,8 miljard euro onder beheer.

 

Deel dit artikel