Analyse
GDF Suez: koers bestraft; keuzedividend 5 jaar geleden - dinsdag 2 oktober 2012

Het aandeel blijft interessant voor het dividend.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De Franse nutsreus had te lijden onder de publicatie van twee negatieve analyses van invloedrijke banken, die op de grote impact van de overheid wezen op de resultaten en de winstgroeicapaciteit.
Nochtans niets nieuws onder de zon. Wij houden al lang rekening met die elementen.

Voorts stelt de groep opnieuw een keuzedividend voor.
Aandeelhouders van GDF Suez kunnen hun interimdividend (voor het boekjaar 2012; 0,83 EUR bruto; zal op 25 oktober worden uitgekeerd; ex-coupon was op dinsdag 25 september) net zoals bij het vorige dividend laten uitbetalen in cash of in aandelen van de nutsgroep. Aangezien we het aandeel GDF Suez goedkoop vinden, raden we u aan om voor nieuwe aandelen te kiezen, temeer omdat u zo de kans krijgt om bijkomende aandelen op zak te steken met korting zolang de koers van GDF Suez rekening houdend met de roerende voorheffing op het dividend (Franse bronheffing van 19 % en Belgische van 25 %) niet onder de 17,36 EUR zakt. Voor de groep is een uitbetaling in aandelen een manier om meer cash aan te houden. U moet uw bank tegen 15 oktober op de hoogte te stellen.

De groep streeft er trouwens naar om tot 2015 haar dividend minstens op peil te houden, voor 2011 bedroeg het totale dividend 1,50 EUR bruto.  

 

Koers op het moment van de analyse : 17,83 EUR

 

GDF SUEZ is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.

 


Deel dit artikel