Analyse
Exxon Mobil neemt Celtic Exploration over 5 jaar geleden - donderdag 18 oktober 2012

De Amerikaanse oliereus maakte bekend dat het Celtic Exploration overneemt, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in de ontginning van leisteengas.

Exxon Mobil zet steeds meer in op niet-conventionele energievormen, en deze overname kadert in die strategie. De groep biedt een premie van 35 %, maar dit brengt geenszins haar comfortabele financiële situatie in gevaar.
Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Het prijskaartje voor de overname is 3,1 miljard dollar, wat inhoudt dat er een premie van 35 % wordt geboden bovenop de laatste slotkoers van Celtic Exploration vóór de bekendmaking van de operatie.

 

Op basis van de huidige marges vinden we de geboden prijs aan de hoge kant, maar de bedragen blijven hoe dan ook erg beperkt in verhouding tot de totale omvang van Exxon.

 

Nog niet alle details over de operatie zijn bekend, maar de impact op de resultaten van Exxon zal miniem zijn. We laten onze winstramingen ongewijzigd.

 

Koers op het moment van de analyse: 93,39 USD

 

Exxon Mobil is veruit de grootste private olie- en gasgroep ter wereld. Ze bestrijkt de volledige cyclus: exploratie en productie, raffinage, petrochemie en distributie.

 

Deel dit artikel