Analyse
Barco: boerde goed in het derde kwartaal 5 jaar geleden - donderdag 25 oktober 2012

Barco is zeer ambitieus voor de toekomst.

De voorbije twee kwartalen waren overtuigend maar de weg is nog lang en de groeidoelstellingen zijn nog lang niet bereikt. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Ook in het derde kwartaal liepen de bestellingen weer vlot binnen: t.o.v. een jaar eerder lagen ze 14,8 % hoger, terwijl de omzet met 13,2 % steeg (+10 % over de eerste 9 maanden). De verkopen in de divisie Entertainment namen nog toe met 3,3 % (ondanks de al forse groei de voorbije jaren voor digitale cinemaprojectoren). Maar vooral de afdelingen controlekamers & simulatoren (+33,7 %) en defensie & luchtvaart (+28,5 %) presteerden sterk. Voorts gaf Barco aan dat het orderboekje goed gevuld blijft en dat ook de bedrijfskasstroom en de bedrijfswinst de positieve trend uit het eerste halfjaar voortzetten en hoger liggen dan in dezelfde periode een jaar terug. De groep lijkt met deze puike cijfers goed op weg om haar interne groeidoelstellingen te realiseren (50 % meer omzet de komende 5 jaar of jaarlijkse groei van 10 %), maar het blijft uitkijken naar nieuwe overnames om de externe groeiplannen te verwezenlijken (mikt in totaal op omzetverdubbeling). Daarnaast zal Barco moeten bewijzen dat het in staat is om de verwachte vertraging voor digitale cinemaprojectoren (top lijkt bereikt) op te vangen met andere producten. We laten onze winstramingen voorlopig ongewijzigd.

 

Koers op het moment van de analyse: 53,08 EUR

 

Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat visualisatie- en displayoplossingen (schermen, projectoren …) levert voor professionele markten. Het is actief in meer dan 90 landen en ruim de helft van de omzet wordt buiten Europa gerealiseerd.

 

Deel dit artikel