Analyse
Zes Amerikaanse aandelen voor u 5 jaar geleden - dinsdag 4 september 2012

We schuiven zes goedkope aandelen naar voor van solide ondernemingen die tegen een conjunctuurstootje kunnen en in staat zijn om hun marges te vrijwaren.

Abbott Laboratories
+1,2 % sinds 6 juli
Door het defensieve karakter van de activiteiten van de farmagroep, bleef de koerswinst beperkt. In het huidige klimaat gedijen cyclische aandelen beter. Het bedrijf publiceerde nochtans goede kwartaalresultaten en het management handhaaft zijn vooruitzichten 2012. De voor dit jaar geplande opsplitsing van de groep zal de koers ondersteunen.

 

Accenture
+ 5,4 % sinds 6 juli
De kwartaalresultaten van de wereldwijde nummer 1 in consultancy voor bedrijven en in outsourcing bevestigen de soliditeit en de kwaliteiten (regelmatige inkomsten, gezonde financiën …) van de groep. Weinig riskant aandeel.

 

AT&T
+ 3,4 % sinds 6 juli
De telecomoperator zag haar winst per aandeel in het tweede kwartaal met 10 % toenemen dankzij de forse stijging van de marges in de mobiele telefonie en de record klantentrouw.

 

Chevron
+6,8 % sinds 6 juli
De oliemaatschappij spint garen bij de stijging van de petroleumprijs die aangestuurd wordt door de hoop dat de Europese en de Amerikaanse centrale bank de economie meer zullen stimuleren en door de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten (vrees voor verstoring van de bevoorrading). De groep kon overigens met goede kwartaalresultaten uitpakken, vooral dankzij haar zwakke blootstelling aan gas. Weinig riskant aandeel.

 

General Electric
+3,6 % sinds 6 juli
Het kwartaalresultaat bevestigt dat de groep, actief in enkele industriële sectoren maar ook in gezondheidszorg en financiële dienstverlening, zich goed door de crisis slaat. Het orderboek blijft groeien onder de stuwende kracht van de industrie en de groeilanden.

 

Intel
-5,1 % sinds 6 juli
Gezien de verzwakkende vraag mikt de producent van halfgeleiders, nummer één van de wereld, die o.m. 75 % van de markt van microprocessoren in handen heeft, niet langer op 7 % interne omzetgroei voor dit jaar maar op 4 %. De doelstelling inzake marges blijft overeind. We behouden ons vertrouwen in deze kwaliteitsonderneming.

 

Rendementen eind augustus 2012

Deel dit artikel