Analyse
Enel: resultaten zonder verrassingen 5 jaar geleden - maandag 10 september 2012

De resultaten van het tweede kwartaal lagen in de lijn van de verwachtingen.

Door de verslechtering van de crisis in Spanje verlagen we onze winstverwachtingen, maar het aandeel blijft interessant.
KOPEN.

 

De activiteiten in Latijns-Amerika blijven de resultaten van het eerste semester ondersteunen. Dat leidde tot een omzetstijging met 2,5 % ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De bedrijfswinst, vóór afschrijvingen, daalde echter met 12 %. Dat ligt in de lijn van de verwachtingen. De stijging van de belastingen ligt echter iets hoger dan verwacht, zodat ook de financiële situatie iets slechter is. Maar de groep blijft ervan uitgaan de schulden tegen eind 2012 te kunnen terugbrengen tot 43 miljard euro (tegenover nog 44,6 miljard euro eind 2011). We hebben weliswaar vertrouwen in het schuldbeheer, maar maken ons toch zorgen over de verslechtering van de recessie in Spanje. Die zou tot nieuwe regels in de elektriciteitssector kunnen leiden, wat dan weer een negatieve impact kan hebben op de resultaten van de groep.

 

We verlagen dan ook onze winstverwachting van 0,33 tot 0,31 EUR per aandeel voor 2012 en onze dividendverwachting van 0,14 tot 0,13 EUR. De resultaten in 2013 zullen volgens ons vergelijkbaar zijn met die van dit jaar.

 

Koers op het moment van de analyse: 2,84 EUR

 

Enel is het grootste Italiaanse elektriciteitsbedrijf, actief in Europa, Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en de tweede grootste gasdistributeur van Italië. De groep is overigens ook zeer actief in duurzame energie.

Deel dit artikel