Analyse
EADS is vorige week 16 % teruggevallen 5 jaar geleden - maandag 17 september 2012

De onderhandelingen tussen vliegtuigbouwer EADS en zijn concurrent BAE Systems lopen niet van een leien dakje.

Ondanks de koersdaling blijft het aandeel duur.

VERKOPEN.

 

De bekendmaking van vergevorderde gesprekken over een eventuele fusie tussen de Europese vliegtuigbouwer EADS en zijn concurrent en Britse defensiespecialist BAE Systems roept heel wat vragen op, want zo'n operatie is niet evident.

 

Er zijn aanpassingen nodig qua regelgeving, politiek moeten de neuzen in dezelfde richting staan, en momenteel lijken de betrokken (groot)aandeelhouders ook niet over te lopen van enthousiasme. Toch lijken de onderhandelingen op politiek vlak ons de belangrijkste struikelsteen te kunnen worden.

 

Op puur operationeel vlak zou een fusie EADS in staat stellen om zich te versterken op de defensiemarkt in het algemeen (waar het moeite heeft om zich te handhaven t.o.v. de sectorreuzen), en dan vooral op de Amerikaanse defensiemarkt, waar BAE al een belangrijke leverancier is.

 

Koers op het moment van de analyse: 25,31 EUR

 

EADS (European Aeronautic Defence and Space company) is een in 2000 ontstaan Duits-Frans-Spaans consortium dat 100 %bezit van het kapitaal van Airbus, de grootste Europese en op wereldvlak de op een na (het Amerikaanse Boeing) grootste vliegtuigbouwer (civiele, militaire en ruimteluchtvaart).

 

 

Deel dit artikel