Analyse
Ackermans & vH: winst wat onder onze verwachtingen 5 jaar geleden - vrijdag 21 september 2012

De banken in portefeuille hielden de winst overeind en in het 2de halfjaar zou ook DEME terug als groeimotor moeten fungeren.

Het dividend zal verder stijgen maar de décote is niet groot genoeg om te kopen.
HOUDEN.

 

De winst daalde in het 1ste halfjaar met 27,3 % (+3,5 % excl. boekhoudkundige winst in 2011 m.b.t. overname ABK), tot 2,05 EUR per aandeel. Bij de ontgoochelingen was er in eerste instantie baggeraar DEME, waarvan de bijdrage tot het resultaat met een derde is gekrompen (zie ook CFE). Ook de vastgoedparticipaties scheerden opnieuw geen hoge toppen. Gelukkig presteerden de financiële diensten wel weer sterk. Bank Delen ziet zijn activa onder beheer nog altijd aangroeien en leverde een stabiele bijdrage aan het resultaat, ondanks de fors gestegen verhouding kosten/inkomsten na de veelbelovende overname van JM Finn. Ook bank Van Breda trekt prima zijn streng in een concurrentiëlere omgeving. De private equity-participaties zagen hun resultaten stijgen, met ook een mooie meerwaarde op de verkoop van de gemetalliseerde verpakkingenspecialist AR Metallizing. In de energiesector tot slot leed Sipef onder de gedaalde palmolieprijzen en de gestegen productiekosten. Alles bij mekaar zal de winst 2012 wellicht toch boven de 5 EUR per aandeel afklokken, voldoende om de dividendgroei voort te zetten (± 5 %/jaar, 1,29 EUR netto verwacht voor 2012).

 

Koers op het moment van de analyse: 64,18 EUR

 

De Belgische holding Ackermans & van Haaren heeft een beperkt aantal participaties rond vijf pijlers (baggersector, financiële diensten, private equity, vastgoed, energie & materialen) en speelt er een actieve rol (strategie, keuze van het management).

 

Deel dit artikel