Analyse
Aandelen die u voor het dividend koopt 5 jaar geleden - dinsdag 11 september 2012

U wenst een regelmatig inkomen uit uw beleggingen? Maak uw keuze uit deze vijf aandelen die een hoog rendement opleveren.

De aandelen die wij kopen voor het dividend waren weggezakt naar een niveau dat niet overeenkwam met hun defensief karakter. De laatste weken veerden de meeste koersen op dankzij de goede resultaten en de bevestiging van de dividendpolitiek. De aandelen blijven goedkoop en koopwaardig. Onze selectie blijft ongewijzigd.

 

Gimv

36,51 EUR. Beurs van Brussel. Investeringsmaatschappij.
+1,6 % sinds 30 juni. Dividendrendement van 5 % netto.

Gimv keerde voor het eerst een keuzedividend uit (58 % koos voor aandelen). Het mooie palmares, de doordachte strategie, de berg cash en de geldhonger van de overheid (aandeelhouder) staan garant voor een aantrekkelijk dividend.

 

GDF SUEZ

19,50 EUR. Beurs van Parijs. Energie en nutsbedrijven.
+4 % sinds 30 juni. Dividendrendement van 7,7 % bruto.

De goede resultaten en de intentie van de groep om een dividend te blijven uitkeren ondanks de zware schuldenlast (die de komende jaren wel zou afnemen) stelden de beleggers gerust.

 

Bolsas y Mercados Españoles

16,955 EUR. Beurs van Madrid. Spaanse beursoperator.
+8,7 % sinds 30 juni. Dividendrendement van 9,2 % bruto.

De goede kwartaalresultaten stellen de groep in staat een hoog dividend te blijven betalen. De komende weken wordt een tussentijds dividend van 0,40 EUR bruto uitgekeerd. De lichte daling van het risico in Spanje gaf de koers die zijn diepste punt van de afgelopen 3 jaar bereikt had een boost.

 

Zurich Insurance

234,10 CHF. Beurs van Zurich. Verzekeringsmaatschappij.
9 % sinds 30 juni. Dividendrendement van 7,2 % bruto.

De Zwitserse groep herhaalt dat haar doelstellingen haalbaar blijven ondanks de lage rentevoeten. De goede halfjaarresultaten volstaan om de eventuele financiële gevolgen van de orkaan Isaac in de VS op te vangen.

 

National Grid

681,00 pence. Beurs van Londen. Energie en nutsbedrijven.
+2,1 % sinds 30 juni. Dividendrendement van 5,7 % bruto.

De laatste weken heeft de Britse groep profijt gehad van haar defensief karakter (regelmatige inkomsten). De koers blijft gestaag stijgen. Het halfjaarresultaat bevestigt dat het aandeel weinig risico’s inhoudt en dat de activiteit regelmatige liquiditeiten genereert.

 

Deel dit artikel