Analyse
6 aandelen voor uw portefeuille 5 jaar geleden - vrijdag 21 september 2012

U wilt beleggen in aandelen? Om u te helpen, maakten we voor u een selectie van 6 aandelen die meteen voor een goede diversificatie van uw basisportefeuille zorgen.

Met uitzondering van Intel, zijn de meeste aandelen in deze selectie erop vooruitgegaan sinds onze vorige update in juli.

 

Chevron

117,85 USD. Beurs van New York. Energie

+5,9 % sinds 14 juli.

Nadat het te lijden had onder vraagtekens rond de wereldwijde vraag naar olie, zette Chevron zijn opmars die het begin juni aanvatte voort. De stijging van de olieprijs wordt vandaag gevoed door de inspanningen van centrale banken en overheden om hun economieën aan te wakkeren. Als de economische groei opveert, zal immers ook de vraag naar olie stijgen. Kopen.

 

GlaxoSmithKline

1 430 p. Beurs van Londen. Farmasector

-1,5 % sinds 14 juli.

GlaxoSmithKline (- 2,8 %) had minder reden tot feestvieren en stootte opnieuw tegen de drempel van 1500 pence. Het aandeel plooide terug door ontgoochelende kwartaalresultaten en teruggeschroefde omzetverwachtingen voor 2012 en 2013. Het is goedkoop. Kopen.

 

Intel

23,18 USD. Beurs van New York. Spitstechnologie

-12,5 % sinds 14 juli.

Intel schroefde zijn omzetdoel voor het derde kwartaal terug, en dat bleef niet zonder gevolgen voor de koers. Het aandeel blijft evenwel interessant. Kopen.

 

Reckit Benckiser

3669 p. Beurs van Londen. Consumptiegoederen

+3,8 % sinds 14 juli.

De koers blijft stijgen en flirt met zijn historische maxima. Desondanks blijft het aandeel o.i. goedkoop in het licht van de winstvooruitzichten. Kopen.

 

Sage

319,40 p. Beurs van Londen. Spitstechnologie

+10,4 % sinds 14 juli.

Het aandeel zet zijn opmars voort en profiteert ook van geruchten dat o.a. grote namen zoals Microsoft, SAP en IBM de softwareproducent graag zouden overnemen. Dat is niet voor het eerst maar wij speculeren niet op een dergelijk scenario. Het aandeel blijft wel goedkoop. Kopen.

 

Sainsbury

342 p. Beurs van Londen. Distributiesector

+8,1 % sinds 14 juli.

Ook de koers van Sainsbury bereikte zijn hoogste niveau in de voorbije 15 maand en wordt ondersteund door geruchten over een overnamebod. De beleggers denken dat oliestaat Qatar met de idee speelt om zijn huidige participatie van 26 % in de distributeur op te voeren. Kopen.

 

Al deze aandelen horen thuis in een portefeuille op lange termijn (minstens 5 jaar). Het gaat om bedrijven waarvan het resultaat een regelmatige vooruitgang vertoont dankzij het feit dat ze een sterke positie bekleden op hun markt en dankzij het feit dat ze degelijk geleid worden. De koers van hun aandeel is goedkoop in verhouding tot de winstvooruitzichten.

 

Deel dit artikel