Analyse
Reckitt Benckiser bevestigt rentabiliteitsdoelstelling 5 jaar geleden - donderdag 23 augustus 2012

De Britse groep kon met bevredigende halfjaarresultaten uitpakken.

Het aandeel is goedkoop. 
Kopen.

 

In het eerste semester steeg de vergelijkbare omzet met 4 %, terwijl de winst per aandeel met 2,6 % toenam. Dat is niet enorm, maar men moet er wel rekening mee houden dat 2012 een overgangsjaar is waarin een goedkopere (kostenbesparende) structuur op poten wordt gezet. Bovendien wordt er in de Verenigde Staten en vooral in Europa hevig strijd geleverd om marktaandelen te winnen, wat de marges niet bepaald ten goede komt. In die moeilijke context zijn we meer dan tevreden dat de groep haar doelstellingen 2012 handhaaft, met name wat de rentabiliteit betreft. Zo hoopt ze haar bedrijfsmarge dit jaar op het peil van 2011 te kunnen behouden, volgens ons een haalbare kaart. Met Nurofen, Durex, Harpic, Cillit Bang, Air Wick en zovele andere heeft Reckitt Benckiser inderdaad bekende en betrouwbare merken in huis. De groep zet bovendien in op de groeilanden. We laten onze ramingen van de winst per aandeel voor 2012 en 2013 onge-ijzigd op 233 en 247 pence.
Deze vooruitzichten houden echter nog geen rekening met de eventuele komst op de markt van een generische variant van Suboxone (heroïnesubstituut). Intussen blijft Suboxone Film, de opvolger van Suboxone, verder groeien (marktaandeel in verkochte volumes, van 56 %).

 

Koers op het moment van de analyse: 3549 pence

 

Reckitt Benckiser is een Britse groep die actief is in producten voor huishoudelijk onderhoud (Calgon, Woolite, Harpic …) en voor lichamelijke verzorging (Veet, Scholl, voorschriftvrije geneesmiddelen zoals Strepsils …), in geneesmiddelen op voorschrift (Subutex, Suboxone) en in voedingsproducten (mosterd en sausen). 

 


Deel dit artikel