Analyse
Prudential blijft ons verbazen 5 jaar geleden - woensdag 29 augustus 2012

De resultaten van de Britse verzekeraar spinnen opnieuw garen bij de dynamiek in Aziƫ.

De degelijke kwaliteit van de groep en van haar resultaten zit al in de koers verrekend.
Niet kopen.
HOUDEN

 

Het resultaat voor het eerste halfjaar overtreft ruimschoots onze verwachtingen. De bedrijfswinst klom 13 % hoger, de nettowinst spurtte zelfs 15 % hoger. Die cijfers zijn vooral te danken aan de dynamische prestaties in Azië (omzet +21 %, bedrijfswinst +26 %) en de VS (+30 %). Zoals verwacht bleef de Britse markt stabiel.

 

De goede halfjaarresultaten maken de doelstellingen van Prudential voor 2013 opnieuw nog wat geloofwaardiger. De groep mikt vooral op de opmars van een bredere middenklasse in Azië, waar de nood aan verzekeringsbescherming en spaarmogelijkheden gestaag groeit.

 

Hoewel wij de komende semesters een vertraging van de winstgroei verwachten, trekken we onze winstramingen gevoelig op: van 62 naar 72 pence voor 2012, en van 66 naar 75 pence voor 2013.

 

Koers op het moment van de analyse: 779 pence

 

Prudential is een Britse verzekeraar die gespecialiseerd is in de tak leven en in vermogensbeheer. De groep is actief in Europa, de VS en Azië (belangrijkste groeimotor, goed voor 23 % van de bedrijfswinst). Begin 2010 poogde Prudential vergeefs de controle te verwerven over de Chinese verzekeraar AIG.

 

Deel dit artikel