Analyse
Omzet UCB houdt goed stand 6 jaar geleden - vrijdag 3 augustus 2012

De farmagroep heeft een sterk eerste halfjaar neergezet.

Maar het aandeel blijft duur.
VERKOPEN.


Goede halfjaarresultaten ondanks de erosie van de verkopen van Keppra (tegen epilepsie) door de verhoogde concurrentie van generieken. Voldoende om onze winstverwachtingen per aandeel te handhaven voor 2012 (1,10 EUR) en voor 2013 (1,25 EUR).

Ondanks de daling van de Keppra-verkopen met 15 %, ging de totale omzet er slechts met 2 % op achteruit dankzij drie nieuwe geneesmiddelen (Cimzia, Vimpat en Neupro). Samen gingen ze er 45 % op vooruit. Tegenover deze extra inkomsten stonden hogere kosten voor marketing en onderzoek en ontwikkeling waardoor de winst per aandeel met 30 % is teruggevallen tot 0,77 EUR.

UCB heeft echter de algemene en administratiekosten goed onder controle kunnen houden (slechts een stijging van 3 %).

Zelfs al de huidige evolutie van de nieuwe geneesmiddelen overeenstemt met de ambities voor het tweede deel van het lopende decennium (een omzet van 3,1 miljard euro halen) en zelfs al zit de ontwikkeling van nieuwe moleculen op schema dan nog ligt het risico van UCB vrij hoog gezien de aard van de activiteiten en de overgang van Keppra naar andere geneesmiddelen. Het dividend (2,5 % bruto) verloont dit laatste te weinig.


Koers op het moment van de analyse : 40,11 EUR

 

De Belgische groep UCB een zuiver biofarmabedrijf dat zich concentreert op het centrale zenuwstelsel en op het immuunsysteem.

 
Deel dit artikel