Analyse
Nestlé: sterke halfjaarcijfer maar… 6 jaar geleden - vrijdag 10 augustus 2012

… we houden de voeten op de grond.

Het aandeel blijft correct gewaardeerd.
HOUDEN.

In het eerste semester is de omzet met 6,6 % gestegen (prijsstijgingen van 3,7 % en toename van volumes met 2,9 %) en ging de winst per aandeel er 10,3 % op vooruit tegenover een jaar eerder, tot 1,61 CHF. Dit is iets beter dan verwacht en een sterkere groei dan concurrent Danone, dankzij de capaciteit om te innoveren en de groei in de opkomende landen (verkopen : +12,9 %). Babyvoeding blijft een groeipool (meer dan 10 % groei) terwijl de activiteit op de ontwikkelde markten, met inbegrip van Zuid-Europa, goed stand houdt (+2,6 %), ondanks een daling in het tweede trimester en lichte druk op het marktaandeel in de VS.

Voor 2012 rekent de groep (bekend voor haar strikte kostenbeheersing) erop haar bedrijfsmarge (zonder wisselkoerseffecten) te verhogen.

We wijzigen niets aan onze vooruitzichten (winst per aandeel 3,25 CHF in 2012 en 3,60 CHF in 2013) ook al waren de halfjaarcijfers boven de verwachtingen. En rekening houdend met de huidige moeilijke marktomstandigheden verlagen we onze groeivooruitzichten voor het dividend op de lange termijn (de pay-out bedraagt reeds ±66 %).Koers op het moment van de analyse: 60,45 CHFNestlé is het grootste voedingsconcern ter wereld, bekend van o.m. Nespresso, Nesquick, Buitoni, Maggi, Friskies … 27 van deze merken genereren jaarlijks een omzet van meer dan 1 miljard Zwitserse frank.

 


 

Deel dit artikel