Analyse
GDF Suez: we herhalen onze winstverwachtingen per aandeel 6 jaar geleden - vrijdag 3 augustus 2012

De halfjaarcijfers zijn conform onze verwachtingen en bevestigen de groei. De komende maanden zal de verkoop van activiteiten de schulden verlichten.

Het aandeel is te zwaar afgestraft en blijft goedkoop.
Het maakt deel uit van onze aandelenselectie op basis van dividenden.
KOPEN.

 

De resultaten voor het eerste halfjaar zijn conform onze verwachtingen.

 

De integratie van International Power en de omzetstijging hebben een mooie toename van het bedrijfsresultaat (+4,5 % tegenover een jaar eerder; +3,7 % buiten wisselkoerseffecten en zonder rekening te houden met overgenomen of verkochte activiteiten) toegestaan. De beschikbare cash (na investeringen en de uitbetaling van het dividend) is er ook flink op vooruitgegaan. Voldoende middelen om de toekomstige investeringen te financieren.

 

De schuldgraad is daarentegen, zoals we hadden verwacht, toegenomen (onder meer na de overname van International Power). De volgende maanden is de verkoop van activa een prioriteit; maar gezien de huidige moeilijke marktomgeving zou de uitvoering vertraging kunnen oplopen.
Voor het ogenblik financiert GDF zich nog tegen historisch lage rentevoeten.

 

Koers op het moment van de analyse: 18,73 EUR

 

GDF SUEZ is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.

 

Deel dit artikel