Analyse
CSC op de goede weg 5 jaar geleden - vrijdag 10 augustus 2012

De groep knoopt opnieuw aan met winstgevendheid.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

In het eerste trimester van zijn boekjaar 2012/2013 (wordt afgesloten op 31/03) heeft de groep, na drie kwartalen van verliezen door zware afschrijvingen van activa, opnieuw met winst kunnen uitpakken (winst per aandeel 0,26 USD).

 

De algemene directeur die eerder dit jaar in functie kwam, toonde zich voor de volgende maanden vrij optimistisch en dit sterkt ons vertrouwen in het bedrijf. Het is een feit dat de omzet verder zal terugvallen door de economische vertraging en de reductie van de overheidsuitgaven (de overheid is een belangrijke klant van de groep).
Maar de verdere rationalisering van de contractenportefeuille en kostenbesparingen zouden over het hele boekjaar een bedrijfsmarge moeten toelaten van 5,4 à 6,4 % (tegenover 3,4 % in het vorige boekjaar en 4,6 % in het laatste trimester).

 

De groep tipt voor 2012/2013 op een winst per aandeel tussen de 2,10 en 2,30 USD.

 

Wij van onze kant rekenen op een winst van 2,20 USD voor het lopende boekjaar en 2,60 USD voor het volgende.

 

Koers op het moment van de analyse: 30,51 USD

 

Computer Sciences Corporation is een Amerikaans computerbedrijf dat aan industriële klanten en openbare diensten (ongeveer 50 % van de omzet) globale informaticaoplossingen aanbiedt : advies geven, projecten uitwerken, systemen integreren, uitbesteding van IT-activiteiten. De groep heeft ongeveer 90 000 werknemers en is actief in 90 landen. In de VS, waar ze 62 % van haar omzet haalt behoort ze tot de top 5 van haar sector.

 

Deel dit artikel