Analyse
Transacties bedrijfsleiders en impact op beurskoers 5 jaar geleden - dinsdag 10 juli 2012

Nyrstar kreeg de voorbije dagen rake klappen terwijl Picanol hoge toppen scheert. Opvallend is dat bedrijfsleiders via hun transacties de richting hebben aangewezen. U kunt gemakkelijk toegang verkrijgen tot deze informatie.

Tegengestelde beweging

De problemen bij de Finse partner van Nyrstar, Talvivaara heeft recent op de koers gewogen maar ook de verkoop van 900.000 aandelen door topman Roland Junck. Over juni gespreid vonden we zes verschillende transacties terug van de CEO van Nyrstar.

 

Picanol daarentegen zoeft de voorbije weken van record naar record. Het feit dat topman Luc Tack via zijn vennootschap Symphony Mills de voorbije weken aan de hand van verschillende transacties gretig aandelen inkocht, is daar niet vreemd aan.

 

Gemakkelijk terug te vinden

Deze transacties van bedrijfsleiders zijn zoals we in het verleden al hebben aangegeven publieke informatie en zijn sinds mei 2006 voor iedereen toegankelijk op www.fsma.be. U klikt onder de rubriek Toezicht op ‘financiële markten’ en daarna in de linkerkolom op ‘transacties bedrijfsleiders’ om een overzicht van de laatste transacties te krijgen. U kunt tevens transacties opzoeken volgens datum van bekendmaking of volgens bedrijf. Zo kunt u alle verrichtingen in aandelen die u interesseren, waarnemen.

 

Het FSMA speelt kort op de bal want wanneer transacties de drempel van 5 000 euro overschrijven, moet de insider zijn transactie binnen de vijf werkdagen na de uitvoering van de laatste transactie melden.
Dat deze informatie niet onbelangrijk is, geven Nyrstar en Picanol aan. Laat dus zeker niet na om op regelmatige tijdstippen een kijkje te nemen op het katern van de FSMA-website.

 

Deel dit artikel