Analyse
Barco: beter dan verwachte halfjaarcijfers 6 jaar geleden - maandag 23 juli 2012

Met de publicatie van puike halfjaarresultaten lijkt Barco voor dit jaar toch de optimistische verwachtingen van de topman in te lossen.

Correct gewaardeerd aandeel.
Houden.

 

Barco sloot de eerste jaarhelft af met een solide omzetgroei van 8,3 % en een forse stijging van de winst (+28,1 %). Dat was vooral te danken aan het sterke tweede kwartaal (het eerste was immers een tegenvaller). Alle bedrijfssegmenten zagen hun verkoopcijfers toenemen, maar het waren vooral de divisie gezondheid (de op een na grootste) en de defensie- en luchtvaartafdeling (geen kernactiviteit meer) die hoge toppen scheerden. De groep wist wereldwijd haar leiderschap in haar core business te versterken en zag haar marktaandelen in alle segmenten voort stijgen. Ondanks stevige investeringen in zowel verkoops- als marketinginitiatieven, alsook in nieuwe technologieplatformen (bouwstenen voor de groei op langere termijn!) slaagde Barco er tevens in (o.a. dankzij schaalvoordelen) zijn winstmarges op te krikken. Hier trok vooral de grootste divisie entertainment (waaronder digitale cinema) de kar. De tweede jaarhelft dient zich alvast goed aan. Het orderboekje lag eind juni 4,5 % hoger dan een half jaar eerder. Na deze puike halfjaarcijfers en uitstekende vooruitzichten trekken we onze winstramingen op van 6,38 naar 6,72 EUR per aandeel voor 2012 en van 7,38 naar 7,73 EUR voor 2013. Voor 2014 mikken we op 8,28 EUR.

 

 

Koers op het moment van de analyse : 47,16 EUR

 


 

Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat visualisatie- en displayoplossingen (schermen, projectoren ...) levert voor professionele markten. Het is actief in meer dan 90 landen en ruim de helft van de omzet wordt buiten Europa gerealiseerd.

 

Deel dit artikel