Analyse
Veolia Environnement verlicht schuldenlast 6 jaar geleden - donderdag 28 juni 2012

Er is een koper gevonden voor de Britse divisie « Water ». Wat zuurstof voor de met schulden beladen groep.

We laten onze ramingen ongewijzigd.
Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

Zoals voorzien in het schuldaflossingsplan wordt het gereguleerde deel van de activiteit « Water » in het Verenigd Koninkrijk binnenkort verkocht. Véolia Environnement behoudt het niet-gereguleerde deel. Met de opbrengst van de operatie, 1,45 miljard euro, kan de groep schulden aflossen. In totaal moet de groep voor 5 miljard euro activa verkopen om de terugbetalingen in 2013 aan te kunnen.

 

Voor de divisies « afval » in de VS en « transport » moet nog een overnemer gevonden worden. Het fonds Cube had interesse voor TransDev (transport), maar de operatie is opgeschort bij gebrek aan een akkoord met de Caisse des Dépôts et Consignations.

 

De koers die bij de vorige herstructurering goed herstelde, verliest hoogte door de vertragingen die de schuldaflossing oploopt.

 

Koers op het moment van de analyse: 10,29 EUR

 

De Franse groep Véolia is wereldleider in diensten die verband houden met water (distributie, afvalwaterbehandeling) en de nummer twee in afvalbehandeling. Ze beschikt ook over een divisie energiediensten (energiebeheer voor collectiviteiten en ondernemingen) en een transportdivisie (openbaar vervoer, personenvervoer op aanvraag, goederen), maar die laatste wil ze verkopen.

 

Deel dit artikel