Analyse
Psion: advieswijziging 6 jaar geleden - woensdag 20 juni 2012

Er loopt een vriendelijk bod op Psion ter waarde van 88 pence per aandeel.

We verwachten geen hoger bod. We raden u aan om het einde van de operatie in het 4de kwartaal niet af te wachten en dit aandeel nu van de hand te doen.
VERKOPEN.

 

Het Amerikaanse Motorola Solutions (o.a. draadloze netwerkoplossingen) lanceerde een overnamebod (te finaliseren in het 4de kwartaal) op het Britse Psion. Het bod bedraagt 88 pence per aandeel (in contanten), een premie van 46 % boven de laatste koers voor de bekendmaking. Het management en de historische aandeelhouders (o.a. de stichter) lieten al weten tevreden te zijn met het bod. Ook wij denken dat de prijs correct is en dat het voor Psion verstandig is om deel te gaan uitmaken van een groep met een wereldwijde aanwezigheid, want één van de zwaktes was net het gebrek aan kritische omvang van Psion op een zeer concurrentiële markt. Om daar iets aan te doen en zijn bedrijfsmarge op te krikken, lanceerde de handheldpionier zich weliswaar in een transformatieproces, maar die inspanningen (o.a. versterking indirect verkoopkanaal, focus op innovatie) hebben het tij nooit echt kunnen keren, wat zich ook vertaalde in een opeenvolging van ontgoochelende financiële cijfers. We beschouwen het bod dan ook als een opportuniteit om het aandeel van de hand te doen tegen een goede prijs.

 

Koers op het moment van de analyse: 87,25 pence

 

Psion is een belangrijk leverancier van zakcomputers voor professioneel gebruik. Het gaat om uitzonderlijk stevige toestellen die bedoeld zijn voor veeleisende industriële omgevingen zoals (lucht)havens, logistieke voorzieningen en opslagplaatsen. Heeft klanten in zeer uiteenlopende sectoren (auto, groothandel, energie, luchtvaart …).

 

Deel dit artikel