Analyse
KPN: bod te laag 5 jaar geleden - maandag 4 juni 2012

Het Latijns-Amerikaanse America Movil biedt 8 EUR per aandeel KPN in de hoop 28 % van het kapitaal binnen te halen.

Die prijs is volgens ons te laag. Niet ingaan op het bod. Als u aandelen KPN bezit, raden we u aan ze te houden. Een tegenbod is trouwens niet uitgesloten.

 

America Movil, eigendom van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, wil via het Nederlandse KPN toegang krijgen tot de Europese telecommarkt. De groep wil 28 % van het kapitaal van KPN verwerven (een OBA is niet aan de orde) en is bereid 8 EUR per aandeel te betalen. Het bod loopt af op 27 juni, maar de premie van 23 % boven de laatste koers van vóór de aankondiging is niet zo gul als op het eerste gezicht lijkt. Ten eerste was de koers van KPN de laatste tijd fors gedaald (-14 % sinds 01/01/12). Ten tweede worden de vooruitzichten van KPN tegen 8 EUR onder hun waarde geschat, ook al zijn ze met de mogelijke komst van een nieuwe concurrent op de Nederlandse markt in oktober, een afbrokkelende omzet en afkalvende marges verre van schitterend. Wij zien het in de eerste plaats als een opportunistische zet van America Movil dat voor een prikje een bruggenhoofd in Europa wil verwerven om later misschien ambitieuzere operaties te realiseren op een erg versnipperde en volgens ons globaal ondergewaardeerde markt.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,65 EUR

 

KPN is de grootste telecomoperator van Nederland. De groep is ook de derde mobiele operator in Duitsland en in België via resp. E+ en Base.

 

Deel dit artikel