Analyse
Kimberly-Clark: advieswijziging 6 jaar geleden - maandag 25 juni 2012

Na de koershausse van ±25 % (sinds het aandeel in onze selectie kwam) en gezien de minder optimistische vooruitzichten voor de sector, lijkt het aandeel ons niet langer goedkoop.

Het aandeel is nu correct gewaaardeerd.
Nier meer kopen.
HOUDEN.

 

Na de winstwaarschuwingen van Procter & Gamble en Danone, zijn we voor de langere termijn minder optimistisch voor de sector van de huishoudelijke producten. De problemen in Europa riskeren immers nog een tijdje aan te houden en de concurrentie van de goedkope merken wordt steeds agressiever. Kimberly beschikt weliswaar over topmerken en over een sterk innovatief vermogen, maar in het huidige klimaat (werkloosheid) liggen prijsverhogingen (om de duurdere grondstoffen te compenseren) moeilijk. We schroeven onze groeiverwachtingen op lange termijn voor de sector terug. We schrappen Kimberly (dat sinds het in onze selectie kwam met 25 % steeg) van ons aankooplijstje.  Het aandeel verdwijnt ook uit onze selecties «aandelen basisportefeuille» en «Amerikaanse aandelen». In afwachting van de halfjaarresultaten laten we onze winstramingen ongewijzigd (4,85 USD per aandeel voor 2012 en 5,40 USD voor 2013). En de financiële situatie van de groep blijft solide genoeg om de aandeelhouders een mooie return op te leveren.  

 

Koers op het moment van de analyse : 81,38 USD

 

Het Amerikaanse Kimberly-Clark werd opgericht in 1872 en commercialiseert vandaag wegwerpproducten voor hygiëne en persoonlijke verzorging (persoonlijke hygiëne, vrouwelijke hygiëne, luiers voor volwassenen, baby's en kinderen), papierwaren (zakdoeken, toiletpapier, huishoudrol), professionele sanitaire producten (handdoeken, toiletpapier, zeep, beschermende kledij en toebehoren), gezondheid (medische uitrustingen voor eenmalig gebruik zoals schorten, steriele maskers, toebehoren voor chirurgie en pijnbestrijding).

 

 

 

Deel dit artikel