Analyse
Geen keuzedividend bij BinckBank? 6 jaar geleden - maandag 11 juni 2012

Enkel een dividend in cash mogelijk? 

Het schijnt dat men bij BinckBank voor de aandelen GlaxoSmithKline geen keuze kan maken tussen een cashdividend of dividend in aandelen. Enkel een dividend in cash is mogelijk.

 

Verschil

In de uitgebreide handleiding van BinckBank, die terug te vinden is op zijn website, geeft hij aan dat wanneer een onderneming met notering op Euronext een keuzedividend uitkeert, de belegger zelf kan kiezen tussen contant dividend of een dividend in aandelen. Voor ondernemingen met notering op een andere beurs staat te lezen dat de keuze doorgaans niet mogelijk is. Aangezien GlaxoSmithKline op London noteert, valt het farmaceutisch bedrijf dus tussen de mazen van het net.

Bewaarder

Na contact met BinckBank kwamen we ook te wezen dat de onlinebroker met verschillende custodians werkt voor Euronext enerzijds en voor de andere beurzen anderzijds. Een custodian is een instelling die effecten in bewaring houdt voor onder andere beursvennootschappen, brokers, banken en verzekeraars. Voor de niet-Euronext beurzen werkt BinckBank met een custodian samen die de optie om dividenden in aandelen te kiezen biedt, vandaar dat u deze keuzemogelijkheid niet krijgt.

Een tegenvaller want we raden aan om te kiezen voor een dividend in aandelen. Het aandeel is immers goedkoop en we raden het aan om te kopen.Deel dit artikel