Analyse
Bod op Logica 5 jaar geleden - dinsdag 5 juni 2012

De Canadese leverancier van informaticadiensten CGI heeft zopas een vriendschappelijk overnamebod gedaan op de Brits-Nederlandse groep Logica.

De voorgestelde prijs van 105 pence per aandeel zal cash betaald worden en ligt 60 % boven de laatste beurskoers van vóór het bod. Het is niet uitgesloten dat een hoger tegenbod uitgebracht wordt. De markt lijkt daar trouwens op te gokken, want de koers van Logica draait momenteel rond 110 pence.
Houden.

 

Het bod op Logica is niet echt een verrassing. De operatie kadert inderdaad in de concentratiebeweging die in de sector van de informaticadiensten aan de gang is. Om de concurrentie het hoofd te bieden zijn de bedrijven verplicht om geografisch zo breed mogelijk te gaan en om een bepaalde omvang te bereiken (schaalvoordelen). Daarbij komt dat de koers van Logica vóór het bod overdreven laag was.

 

Het bod moet nu voorgelegd worden aan de aandeelhouders van Logica en aan de gebruikelijke overheden. CGI en Logica hebben 28 dagen om hun aandeelhouders op de hoogte te brengen van de details van de operatie. 
 

Koers op het moment van de analyse: 110 p.

 

De Britse groep Logica is gespecialiseerd in informaticadiensten en actief in Europa (UK, Frankrijk, Nederland, Scandinavië).

 

Deel dit artikel