Analyse
Vivendi te zwaar afgestraft 6 jaar geleden - maandag 21 mei 2012

We bevestigen onze vooruitzichten.

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De omzet verloor in het eerste kwartaal 1,5 % (op vergelijkbare basis), de bedrijfswinst 5,8 %.

Het omzetcijfer van de Franse telefonietak (SFR) boerde 4,2 % achteruit, maar de gevolgen van de toegenomen concurrentie (Iliad - Free Mobile) zullen pas de komende kwartalen volop duidelijk worden. Vivendi zal zijn kostenbesparingsinspannin-gen moeten opvoeren.

De omzetdaling in de activiteit videospellen (-19,1 %, Activision Blizzard) is dan weer minder zorg-wekkend en vooral te wijten aan de timing van nieuwe productlanceringen.
Voor 2012 mikken we nog altijd op een winst per aandeel van 1,80 EUR, voor 2013 op 1,85 EUR (rekening houdend met de toekenning van 1 gratis aandeel per 30 be-staande).

 

Er gaan geruchten over een eventuele opsplitsing van de groep om de waardestijging van de afzonderlijke activiteiten beter te laten uitkomen, maar veel geloof hechten we daar niet aan.

 

Hoe dan ook werd de koers te zwaar afgestraft bij de bekendmaking van de resultaten 2011 (incl. concurrentiële gevolgen van het nieuwe aanbod van Free). Het aandeel Vivendi blijft goedkoop en biedt een dividendrendement van 7,7 % bruto.

 

Koers op het moment van de analyse : 13,19 EUR

 

Vivendi is een gediversifieerde Franse groep, actief in de telecomsector (controleert het Franse SFR, Telecom Maroc en GVT in Brazilië), muziek, televisie en videospelletjes.


Deel dit artikel