Analyse
UBS stelt gedeeltelijk gerust 6 jaar geleden - vrijdag 4 mei 2012

De Zwitserse bankgroep krabbelt overeind, maar wij blijven erg voorzichtig, want ze heeft ons gewend gemaakt aan ups en downs.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

In het eerste kwartaal had de afdeling vermogensbeheer 10,9 miljard Zwitserse frank meer onder beheer dan een jaar eerder. Belangrijk, want daar hangen de commissies van af. De Aziatische markt blijft dynamisch, maar er heerst een felle concurrentie en dat kan op termijn een rem zetten op de verbetering van de marges.

De globale rentabiliteit van de groep kalft intussen verder af. En rekening houdend met de inspanningen die nodig zijn om de blootstelling aan risico-activa te verminderen, rekenen we op korte termijn niet op drastisch beterschap. We laten onze ramingen van de winst per aandeel voor 2012 op 1,10 CHF en voor 2013 op 1,30 CHF.

En ten slotte, dat de koers 6 % hoger ging bij de publicatie van de kwartaalresultaten was in feite een inhaalbeweging: de eerste vier maanden van 2012 steeg de koers maar met 1,3 %, terwijl de Europese bankaandelen veel sterker klommen (gemiddeld +7,4 % in EUR of +6,3 % in CHF).


Koers op het ogenblik van de analyse: 11,34 CHF

 

UBS is een Zwitserse bankgroep, een van de zwaarste slachtoffers van de financiële crisis. Ze reorganiseert zich rond twee pijlers: investment banking en vermogensbeheer.

Deel dit artikel