Analyse
Overnamebod Transics 6 jaar geleden - donderdag 3 mei 2012

Tavares doet een bod van 7,1 euro per aandeel op Transics. Een vrij karige prijs waardoor het niet zeker is of het bod zal slagen.

vlootbeheerder Transics heeft verworven, een bod uit van 7,1 euro per aandeel op de groep. De overnameprijs ligt een fractie boven de beurskoers van de voorbije weken. Beleggers zijn dan ook niet echt enthousiast over bod. Zeker niet deze van het eerste uur want Transics kwam in 2007 naar de continumarkt van Euronext Brussel tegen 17,50 euro. Het is dus hoogst onzeker dat het bod zal slagen, zeker nadat enkele institutionele beleggers hebben aangegeven niet staan te springen om in te gaan op het bod. De beurskoers dook de dagen na het bod alvast onder de overnameprijs, een teken dat de markt de slaagkansen beperkt inschat. Tavares is optimistischer en hoopt de overname te kunnen afronden in het derde kwartaal.

 

Als het bod slaagt is dat alweer een aandeel dat Euronext moet verlaten. De verschraling zet zich onverminderd verder want al verschillende jaren is er nauwelijks nieuw bloed gekomen terwijl tientallen bedrijven de beurs hebben verlaten.

 

Deel dit artikel