Analyse
Onze selectie Amerikaanse aandelen 6 jaar geleden - dinsdag 8 mei 2012

De aandelen die wij aanraden zijn goedkoop en de onderliggende bedrijven zijn tegen economische schokken bestand en in staat hun marges te verdedigen.

Amerikaanse aandelen zijn de belangrijkste post (20 %) in onze neutrale portefeuille op 10 jaar. 

 

Sinds einde 26 maart hielden de meeste Amerikaanse aandelen die we toen als onze favorieten naar voor schoven, vrij goed stand, met dank aan de goede kwartaalresultaten en aan de onrust op de Europese beurzen.

 

Onze selectie blijft ongewijzigd.

 

Abbott Laboratories (+2,5 % in euro sinds 26 maart)

heeft na een beter dan verwacht kwartaalresultaat zijn winstverwachtingen voor 2012 opgetrokken. De koers klimt sinds begin 2011 gestaag hoger en staat op zijn historisch hoogtepunt maar heeft nog potentieel.

Kimberly-Clark (+2,9 %)

heeft een beter dan verwachte kwartaalresultaat gepubliceerd ondanks de concurrentie op de mature markten en de stijging van de marketingkosten die dat vergt. De druk op de marges wordt getemperd door de daling van de kosten (besparingsplan).

General Electric (-0,8 %)

De vertraging van de wereldeconomie en twijfels over het dynamisme van de Chinese economie remmen de hausse van General Electric af. De groep is immers erg afhankelijk van de economische cycli. Op lange termijn blijft de blootstelling aan de groeilanden een belangrijke troef.

AT&T (+0,7 %)

AT&T heeft het verlies van het exclusieve verkooprecht op de iPhone in de VS goed verteerd. Zo staat het verlies aan klanten op het laagste peil van de afgelopen twee jaar. Het niveau van de marges in de draadloze activiteiten is eveneens een aangename verrassing. De koers klimt verder in het zog van het herstel dat de sector enkele weken geleden inzette.

Chevron (-0,9 %)

lijdt onder de dreiging van een proces in Brazilië na het olielek in zee, maar het aandeel blijft koopwaardig omwille van zijn intrinsieke kwaliteiten: groeiende activiteit en lage schuldenlast.

Intel (+1,6 %)

handhaafde zijn doelstellingen voor 2012 en blijft voor het lopende kwartaal mikken op een stijging van de omzet en van de marges. De groep kan bogen op een solide financiële situatie en een zeer degelijke divisie Research & Development.

 

Deel dit artikel