Analyse
GDF Suez: keuzedividend 6 jaar geleden - woensdag 2 mei 2012

Aandeelhouders van GDF Suez kunnen hun dividend laten uitbetalen in cash, of in aandelen van de nutsgroep.

Het dividend van GDF Suez over boekjaar 2011 bedraagt 1,50 EUR bruto. Op 15 november 2011 werd reeds een voorschot van 0,83 EUR per aandeel uitgekeerd. De rest, goed voor 0,67 EUR per aandeel, zal worden uitgekeerd op 24 mei. Aandeelhouders kunnen kiezen voor een bedrag in contanten (0,67 EUR bruto per aandeel in hun bezit) of voor nieuwe aandelen.

 

Aangezien we het aandeel GDF SUEZ goedkoop vinden, raden we u aan om voor het laatste te kiezen, temeer omdat u zo de kans krijgt om bijkomende aandelen op zak te steken met korting (in de operatie wordt de waarde van het aandeel op 16,43 EUR begroot, terwijl de huidige koers zowat 17,70 EUR is). Voor de groep is een uitbetaling in aandelen een manier om meer cash aan te houden.

 

Ter info: u dient uw financiële tussenpersoon tegen 11 mei 2012 op de hoogte te stellen van uw keuze.

 

Koers op het moment van de analyse: 17,23 EUR

 

GDF SUEZ is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.

 

Deel dit artikel