Analyse
Aandelen met een hoog dividend 6 jaar geleden - woensdag 30 mei 2012

5 koopwaardige aandelen voor wie op zoek is naar regelmatige inkomsten.

Wilt u graag een regelmatige inkomstenstroom uit uw aandelenbeleggingen? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor ondernemingen die een hoog dividendrendement bieden. Maar u moet er ook voor zorgen dat het aandeel in kwestie goedkoop is en dat het bedrijf in staat is om zijn dividend duurzaam te handhaven en/of zelfs te verhogen. De onderstaande vijfkoppige selectie helpt u alvast een eindje op weg.

 

Gimv

De Belgische investeringsmaatschappij Gimv maakte recentelijk vrij goede jaarresultaten bekend en timmert verder aan haar strategie om de prestaties nog te verbeteren. De groep wil haar dividend handhaven op het huidige niveau, en het eventueel zelfs duurzaam verhogen, indien dat mogelijk is.

 

Het aandeel is goedkoop en biedt een aantrekkelijk dividendrendement van ruim 5 % netto. Kopen.

 

BME

De koers van de Spaanse beursoperator moest sinds begin dit jaar al 27 % prijsgeven, in het zog van de terugval van de Spaanse beurszen. Niet echt logisch is dat, want normaal speelt een hoge volatiliteit in de kaart van de beursoperator omdat er dan heel wat transacties gebeuren. De stijging van het transactievolume bleef in april evenwel binnen de verwachtingen...

 

Na de koersval van BME biedt het aandeel een bruto dividendrendement van meer dan 10 %. Profiteer ervan om te kopen.

 

National Grid

De Britse energieleverancier heeft al forse inspanningen geleverd om zijn schuld af te bouwen en genereerde in boekjaar 2011/12 heel wat cash. Dat maakte het mogelijk om het dividend te verhogen (+8 %).

 

Het bruto dividendrendement ligt nu om en bij de 6 %. Kopen.

 

GDF Suez

Het Franse nutsconcern kan terugblikken op een degelijk eerste kwartaal. De koers lijdt evenwel onder de steeds strakkere regelgeving in Europa (milieu, fiscaal, enz.) en onder de depressie op de gasmarkt. Het groeipotentieel van GDF Suez wordt door de beleggers o.i. onderschat.

 

Profiteer van de koersdip om dit aandeel in portefeuille te halen. Het biedt een bruto dividendrendement van 9 %.

 

Zurich Insurance

De winst van de Zwitserse maatschappij in de tak levensverzekeringen bleef in het eerste kwartaal onder de verwachtingen maar het resultaat voor de tak niet-leven verraste aangenaam, onder meer dankzij een selectievere aanpak bij het afsluiten van contracten en dankzij de gedaalde kosten.

 

Het dividend belooft in de toekomst vrij solide te blijven. Tegen de huidige beurskoers bedraagt het bruto dividendrendement ± 8 %.

 

Deel dit artikel