Analyse
7 aandelen waar u niet omheen kunt 6 jaar geleden - dinsdag 29 mei 2012

Wil u in aandelen beleggen? Ziehier 7 aandelen die u mag kopen.

De zeven aandelen waarin u mag beleggen richten zich tot beleggers die op zoek zijn naar ondergewaardeerde aandelen voor de lange termijn (5 jaar en meer). Deze ondernemingen kunnen een regelmatige winstgroei voorleggen dankzij hun sterke marktpositie en hun uitstekend beheer. Ze hebben al bewezen dat ze ook in een moeilijk economisch klimaat blijven presteren. Deze karakteristieken zorgen ervoor dat ze minder risico dragen.

 

Reckitt Benckiser

Deze Britse groep is actief in producten voor huishoudelijk onderhoud en voor lichamelijke verzorging, in geneesmiddelen op voorschrift en in voedingsproducten (mosterd en sausen). Dankzij haar aanwezigheid in opkomende landen, waar het consumptiepeil hoog blijft en haar defensieve activiteiten (ze zijn weinig verbonden met de economie), houdt Reckitt Benckiser zich kranig in de huidige moeilijke omgeving. De nieuwe organisatie moet besparingen toelaten, met vanaf 2013 een gunstig effect op de bedrijfsmarge.

 

Het aandeel heeft de voorbije twaalf maanden een rendement geboekt van 12,7 % (na omzetting in euro en rekening houdend met de uitkering van het dividend). Het aandeel is nog altijd goedkoop. Kopen.

 

Kimberly-Clark

Deze Amerikaanse groep commercialiseert wegwerpproducten voor hygiëne en persoonlijke verzorging. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de ontwikkelde landen waar de crisis de consumenten naar goedkope producten doet grijpen, blijft Kimberly-Clark op een stabiele of licht hogere omzet en een hogere winst mikken.

 

Het aandeel heeft de voorbije twaalf maanden een rendement van 35,3 % neergezet. De vooruitzichten blijven gunstig. Kopen.

 

GlaxoSmithKline

 

De Britse farmagroep probeert nog altijd het weerbarstige Amerikaanse Human Genome binnen te halen, maar gezien de geringe omvang van de operatie, lijkt dat de koers niet te deren. De ontgoocheling over de kwartaalresultaten wordt verzacht door de aangekondigde verhoging van het dividend en inkoop van eigen aandelen.

 

Het aandeel, dat de voorbije twaalf maanden een rendement van 22,6 % heeft geboekt, heeft nog potentieel. Kopen.

 

Sage Group

De Britse uitgever van professionele beheersoftware heeft recent cijfers onder de verwachtingen bekendgemaakt. Maar de aandelenkoers werd gezien de troeven van de onderneming (regelmatige inkomsten, weinig schulden, dynamische strategie…) volgens ons te zwaar afgestraft.

 

Het aandeel heeft de voorbije twaalf maanden slechts een rendement van 1,7 % behaald. We verwachten een inhaalbeweging. Kopen.

 

Sainsbury

Ondanks de zwakke consumptie presteerde de op twee na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk in het in maart afgelopen boekjaar beresterk. Het lopende boekjaar wordt een hele uitdaging en het expansieritme vertraagt wat. Maar de groep moet in staat zijn dit alles het hoofd te bieden.

 

Het rendement van de voorbije twaalf maanden (-1,6 %) geeft aan dat het bedrijf met tijdelijke moeilijkheden kampt. Profiteer van de daling om te kopen.

 

Intel

Na een sterk jaarbegin slaat de economische vertraging ook toe bij de Amerikaanse producent van halfgeleiders, de nummer één van de wereld. Maar de groep heeft haar doelstellingen voor 2012 onlangs herhaald. We voelen ons dan ook goed bij ons positief advies.

 

Het aandeel heeft de voorbije twaalf maanden een rendement geboekt van 33 %. Het aandeel is nog altijd goedkoop. Kopen.

 

Chevron

De Amerikaanse olie- en gasmaatschappij, die profiteert van de hogere olieprijzen, voorziet een sterker tweede trimester in 2012 dan in 2011.

 

Het aandeel heeft de voorbije twaalf maanden een rendement geboekt van 13,3 %. Het aandeel is nog altijd goedkoop. Kopen.

 

Deel dit artikel