Analyse
Uw dividendaandelen 6 jaar geleden - dinsdag 17 april 2012

U wilt graag vrij regelmatige inkomsten uit uw aandelenbeleggingen halen? Kies dan voor bedrijven met een gul en duurzaam dividenbeleid. Recentelijk hebben we u onze selectie van dergelijke aandelen voorgesteld. Tijd voor een korte update …

Selectie blijft intact

De aandelen die we u hebben aanbevolen omwille van hun dividend mogen dan al defensief zijn, dat maakt hen helaas niet immuun voor algemene beurscorrecties. De meeste verloren dan ook terrein sinds onze analyse van 26 maart, maar we brengen geen wijzigingen aan in onze selectie.

 

Die blijft tot nader order bestaan uit

National Grid

GDF Suez

BME

Zurich Insurance (nieuwe naam Zurich Financial Services)

Gimv

 

Profiteer van de daling om te kopen: ze bieden een matig risico en een dividendrendement boven het gemiddelde voor de eurozone (4 % bruto).

 

Recente evoluties

National Grid houdt goed stand dankzij zijn reputatie als vluchtwaarde en ondanks de economische toestand in het VK. De modernisering van het elektriciteitsnet verloopt zoals gepland. Voor het lopende boekjaar is de kans op negatieve verrassingen beperkt en we verwachten een bruto dividendrendement van 6 %.

 

GDF Suez kreeg een dubbele tegenslag te verwerken: het werd door de Franse overheid niet weerhouden voor de bouw van een windmolenpark in de Noordzee en het bod van de groep op de 30 % van International Power die ze nog niet in handen had, werd oorspronkelijk geweigerd. Maar nadat GDF Suez zijn prijs wat had verhoogd, werd het uiteindelijk toch aanvaard. Dat is goed nieuws.

 

De Spaanse beursoperator BME naderde zijn koersdieptepunt op jaarbasis door de opnieuw toegenomen vrees rond Spanje (vastgoedmarkt, privé-schulden en overheidsschuld, werkloosheid, ...). De activiteit van BME is erg gevoelig voor oprispingen van de financiële crisis (Spaanse beursindex voor 36 % samengesteld uit financials, t.o.v. slechts 19 % voor de Stoxx Europe 50).

 

Zurich Insurance verloor 6,5 % na de couponuitbetaling en kwam onder druk te staan door de opnieuw toegenomen risicoaversie. Het huidige dividendrendement bedraagt 7,5 % bruto en is o.i. niet in gevaar. Profiteer ervan om (bij) te kopen.

 

Deel dit artikel