Analyse
Umicore is voorzichtiger geworden 6 jaar geleden - woensdag 25 april 2012

De groep blijft stevig groeien maar toont zich plots voorzichtiger voor heel 2012.

We verlagen onze ramingen, die we twee maanden geleden hadden opgetrokken door het grote enthousiasme van de groep. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

De omzetgroei is in het eerste kwartaal van 2012 vertraagd (+11 % t.o.v. +16 % in tweede halfjaar 2011), maar blijft wel stevig en omnipresent (lees: in alle divisies). De katalysatoren winnen nog marktaandeel en de Li-ionbatterijen presteerden erg goed. Toch verwacht Umicore een daling van 1,5 tot 11 % voor zijn recurrente bedrijfswinst in 2012. Ook voor de marges, die al aan het dalen zijn (afschrijvingen, opstartkosten nieuwe investeringen, enz.), verwacht de groep een terugval over heel 2012. Gezien het economische klimaat, toont Umicore zich plots voorzichtiger dan een paar maanden terug. De activiteit recyclage boert nog altijd erg goed, maar door de recente daling van de edelmetaalprijzen krimpen de marges voor sommige metalen. Om kans te maken zijn ambitieuze doelstellingen te halen, verhoogt Umicore constant zijn investeringsritme (wat we al langer hadden voorspeld). Het scenario van een nieuw recordjaar, waarin de markt rotsvast geloofde, ligt aan diggelen. Na een winst per aandeel van 2,87 EUR in 2011, tippen we voor 2012 voortaan op 2,53 EUR (voorheen 2,67).

 

Koers op het moment van de analyse: 41,94 EUR

 

Umicore is een Belgische groep, gespecialiseerd in geavanceerde materialen (herlaadbare batterijen…) en edele metalen (katalysatoren …) en de recyclage ervan; is met 350 000 ton gerecyclede edele metalen per jaar de grootste speler ter wereld op dat vlak. Bezit nog 5,25 % van zinkraffineur Nyrstar.

 

Deel dit artikel