Analyse
TriQuint Semiconductor: winstwaarschuwing 6 jaar geleden - vrijdag 27 april 2012

Het nieuws dat het 2de kwartaal verliesgevend zal zijn, was opnieuw een koude douche.

Het bedrijf blijft hopen op een herstel van de activiteit in de tweede jaarhelft. Het aandeel blijft goedkoop, maar erg riskant.

Durvers mogen KOPEN.

 

Met een omzetdaling van 3 % en een miniwinst van 0,01 USD per aandeel was het 1ste kwartaal een mager beestje. Belangrijkste oorzaak, in het eerste kwartaal 2012 werden minder iPhones en iPads verkocht dan in het laatste kwartaal 2011. Daardoor had het Taiwanese Foxconn dat die producten van Apple assembleert en dat de belangrijkste klant is van TriQuint (37 % van de omzet), minder componenten nodig. Die sterke afhankelijkheid van één klant is trouwens een van de redenen voor de hoge risicograad (4). En het tweede kwartaal wordt nog slechter. De groep verwacht namelijk een verlies van 0,13 USD per aandeel. We hebben onze prognoses dan ook flink teruggeschroefd. Voor dit jaar houden we nu rekening met een verlies per aandeel van 0,14 USD en voor 2013 met een winst per aandeel van 0,20 USD. De slechte timing van de massale investeringen die de groep in 2011 deed in de uitbreiding van de productiecapaciteit, breekt haar nu zuur op. De overcapaciteit weegt op de marges en drijft de kosten op. Met haar kwaliteitsproducten en haar solide balans heeft de groep volgens ons de troeven in de hand om de verloren klanten terug te lokken, maar het zal een werk van lange adem zijn.

 

Koers op het moment van de analyse: 4,81 USD

 

 

Het Amerikaanse Triquint Semiconductor ontwerpt en verkoopt radiofrequentiecomponenten, met name versterkers van wifi of internetsignalen. Die producten zijn vooral bestemd voor fabrikanten van mobiele terminals zoals smartphones en tabletcomputers (72 % van de omzet). De groep levert ook componenten om de kwaliteit van telecomnetwerken te verbeteren (20 % van de omzet) en componenten voor luchtvaart en defensie (8 %).

Deel dit artikel