Analyse
Nestlé: koopt divisie babyvoeding van Pfizer 6 jaar geleden - dinsdag 24 april 2012

Gesterkt door een goede kwartaalomzet, versterkt Nestlé zich in de activiteit babyvoeding en tegelijk ook in de groeilanden.

Correct gewaardeerd aandeel.
HOUDEN.

 

Nestlé boekte in het 1ste kwartaal een interne omzetgroei van 7,2 %, wat meer is dan verwacht en vooral te danken is aan de groeilanden (+13 %). Dankzij haar innovatiecapaciteit is de groep in staat om haar verkoopprijzen op te trekken (gemiddeld +4,4 % het voorbije kwartaal) en zo de stijging van de grondstoffenprijzen te counteren en ook degelijk te presteren op mature markten. Nestlé bevestigde dat het nog altijd mikt op een interne omzetgroei van 5 à 6 % in 2012 en op een stijging van de bedrijfsmarge (excl. wisselkoerseffecten). Bovendien gaat het ook de divisie babyvoeding van Pfizer overnemen, die 85 % van haar omzet in de groeilanden realiseert. De operatie kadert in het beleid van gerichte overnames, versterkt Nestlé in een activiteit met hoge marges (±20%) en met een groei die boven het gemiddelde voor de groep ligt (±10 %). Bovendien biedt ze zicht op een goede positie in Azië, vooral in China. Het prijskaartje is navenant maar Nestlé kan het zich veroorloven en heeft ervaring met dit soort overnames. Mogelijk wordt er een deel weer verkocht om te voldoen aan de antitrustwetgeving. De integratie van de rest is voorzien voor begin 2013 en zal slechts een geringe impact hebben op de winst. We handhaven onze winstramingen van 3,25 CHF per aandeel voor 2012 en van 3,60 CHF voor 2013.

 

Koers op het moment van de analyse: 55,45 CHF

 

Nestlé is het grootste voedingsconcern ter wereld, bekend van o.m. Nespresso, Nesquick, Buitoni, Maggi, Friskies … 27 van deze merken genereren jaarlijks een omzet van meer dan 1 miljard Zwitserse frank.

 

Deel dit artikel