Analyse
Melexis: op weg naar een voortreffelijk jaar 6 jaar geleden - donderdag 26 april 2012

De kwartaalresultaten lagen in lijn van onze verwachtingen en de groep bevestigt haar vooruitzichten voor 2012.

De balans is erg gezond en het dividendrendement van zowat 3,5 % netto vrij aantrekkelijk. Goedkoop aandeel met mooie vooruitzichten.
KOPEN.

 

In de eerste drie maanden van het jaar lag de omzet 2,1 % hoger dan in het voorgaande kwartaal, maar 0,8 % lager dan in het eerste kwartaal 2011. Van die omzet werd 34,1 % in Azië gerealiseerd. De winst kwam echter 5 % lager uit dan een jaar eerder. Dat was vooral te wijten aan de hogere O&O-kosten. Ondanks de slabakkende economie is Melexis optimistisch voor de rest van het jaar. Op de elektronicabeurs in Shanghai was heel wat interesse voor de producten van Melexis, zowel in de automobielindustrie maar ook daarbuiten. In het tweede kwartaal wil Melexis voor het eerst de kaap van 60 miljoen euro omzet overschrijden (58,5 miljoen in het eerste kwartaal en 230,6 miljoen in 2011). Voor het volledige jaar rekent Melexis nog steeds op een omzetgroei ergens tussen 4 en 9 % en op een bedrijfsmarge in de buurt van die van 2011 (23,6 %), cijfers die ons zeker haalbaar lijken. Het bedrijf blijft ook voort eigen aandelen inkopen (onlangs werd al 6,6 % van het totale aantal aandelen vernietigd). Hierdoor zal de winst per aandeel in de toekomst sneller kunnen groeien. We handhaven onze ramingen van de winst per aandeel op 1,19 EUR voor 2012 en 1,32 EUR voor 2013.

 

Koers op het moment van de analyse: 13,20 EUR

 

Melexis is een Belgische firma die halfgeleiders ontwerpt, ontwikkelt, test en verkoopt, in hoofdzaak voor de automobielindustrie (±80 % van de omzet), maar ook voor consumentenelektronica.

 

Deel dit artikel