Analyse
Capgemini: advieswijziging 6 jaar geleden - donderdag 5 april 2012

De hoop op een economisch herstel en onverwacht goede jaarresultaten hebben de koers na de zware val in 2011 een boost gegeven.

Het aandeel is nu duur. Niet meer houden.
VERKOPEN.

 

De talrijke herstructureringen van de afgelopen jaren werpen eindelijk vruchten af. De omzet en de bedrijfsmarge lijken nu gelijke tred te kunnen houden. Dat is in hoge mate te danken aan het feit dat de groep steeds meer (goedkope) medewerkers in de groeilanden in dienst neemt (in 2011 was India goed voor 38 % van de nieuwe aanwervingen). De bedrijfsmarge ging tussen 2010 en 2011 van 6,75 naar 7,36 % en de groep rekent op een nieuwe stijging dit jaar. Op middellange termijn mikt Capgemini op 10 %, maar hoewel dat minder is dan bij de meeste tenoren van de sector zoals IBM (houden) of Accenture lijkt ons dat te hoog gegrepen. De groep realiseert immers ongeveer 70 % van haar omzet in Europa waar de economische groeivooruitzichten op middellange termijn beperkt zijn en is daardoor benadeeld t.o.v. haar meer internationaal gerichte concurrenten. De inspanningen die Capgemini zich de afgelopen jaren getroostte om via overnames nieuwe rendabeler activiteiten te ontwikkelen en haar positie buiten Europa te versterken zullen volgens ons niet volstaan om de sinds jaren opgelopen achterstand goed te maken. We ramen de winst per aandeel voor 2012 en 2013 op 2,60 en 2,70 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 31,25 EUR

 

Franse groep, actief op het vlak van adviesverlening en uitbesteding van informaticadiensten. Met zowat 60 000 medewerkers is de groep qua omzet de Europese nummer één en de nummer vijf op wereldvlak.

 

Deel dit artikel