Analyse
Wereldhave Belgium: verschillende tickers? 6 jaar geleden - dinsdag 13 maart 2012

Als u de koers van Wereldhave Belgium wilt opzoeken, krijgt u twee tickers en twee verschillende koersen. Gaat het over hetzelfde aandeel? Zo ja, hoe vallen de verschillen in koers dan te verklaren?

Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

Zowel de tickercode WEHB als WPU worden gebruikt voor de vastgoedbevak Wereldhave Belgium. WEHB wordt aangewend voor de notering op Euronext (Brussel) en WPU wordt gebruikt voor de notering in Frankfurt (en Berlijn / Bremen).
Uiteraard kunnen de koersen verschillen op de twee beurzen. Niet alleen is er een verschillend orderboek maar ook de liquiditeit verschilt. Vooral op die Duitse beurzen, die met elkaar in verbinding staan, gebeurt slechts sporadisch een transactie. Het is niet uitzonderlijk dat u de koers te zien krijgt van enkele weken geleden omdat sindsdien geen aandeel meer over de toonbank is gegaan, vandaar die grote verschillen.

 

De hoofdnotering van de bevak is weldegelijk op Euronext Brussel. U houdt dan ook best rekening houden met die koersen want op deze markt wordt de bevak het meest verhandeld. Dit is trouwens het meest logische voor een Belgische belegger in een Belgisch effect.

 

Koers op het moment van de analyse : 68,99 EUR

 

Deel dit artikel