Analyse
VPK Packaging voert investeringen opnieuw op 6 jaar geleden - donderdag 15 maart 2012

VPK heeft een sterk jaar achter de rug.

Hoewel 2012 door de onzekere conjunctuur moeilijk in te schatten valt, blijven de vooruitzichten op termijn goed. De groep heeft tevens een kerngezonde balans. Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

De omzet steeg in 2011 met 11,1 % (zuiver interne groei) en de bedrijfswinst klom ondanks hogere loon- en energiekosten zelfs 20,9 % hoger (stijging papier- en grondstoffenprijzen kon in 2de jaarhelft doorgerekend worden). Deze puike prestatie werd echter volledig uitgegomd door het dieprode financiële resultaat. Oorzaken, de stijging van de intrestlasten (hoewel de nettoschuld daalde), maar vooral de forse boekhoudkundige waardeverminderingen op rentedekkingsinstrumenten en op een schuldvordering die de groep mogelijk niet volledig zal recupereren (lening aan een bedrijf waarin VPK een minderheidsbelang heeft). De winst klokte uiteindelijk 1,6 % lager af. Door de inkoop van eigen aandelen steeg de winst per aandeel toch nog lichtjes tot 2,39 EUR. Het dividend wordt met 9,6 % opgetrokken tot 0,6825 EUR netto. Voor 2012 mikt de groep op 3 à 4 % omzetgroei. Ze is wel van plan om dit jaar opnieuw meer te investeren (o.a. in Duitse golfkartonfabriek en in het verbeteren van de efficiëntie in de bestaande fabrieken). Wij mikken nu op een winst per aandeel van 3,32 EUR voor 2012 en van 3,62 EUR voor 2013 (voorheen 3,47 en 3,77 EUR).

 

Koers op het moment van de analyse: 29,46 EUR

 

De Belgische groep VPK is actief in 12 landen, verwerkt oud papier tot golfkarton (nr. 8 in Europa), massief karton (nummer 2), hulzen en hoekprofielen.

 

Deel dit artikel