Analyse
Texas Instruments verlaagt kwartaalverwachtingen 6 jaar geleden - dinsdag 13 maart 2012

Voor het lopende kwartaal zal de daling van de omzet en van de winst per aandeel groter zijn dan verwacht, maar voor de komende maanden verwacht de groep beterschap.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

De groep verlaagt haar verwachtingen voor dit kwartaal en mikt nu op een omzetdaling van 11 % t.o.v. een jaar eerder (voorheen -8 %) en een daling van de winst per aandeel met 35 % (voorheen -24 %). De oorzaak is te zoeken bij de sterker dan verwachte terugval van de vraag naar chips voor mobiele telefoons (18 % van de omzet), grotendeels door de malaise bij grote klant Nokia, die wat verstikt werd door Apple en Samsung. Dankzij zijn diversificatie (chips voor de autosector, de industrie, consumptie-goederen, enz.) kan Texas evenwel met een gerust hart naar de toekomst kijken. De groep verwacht dus dat het eerste kwartaal van 2012 een mager beestje wordt, met fabrieken die maar op ±50 % van hun capaciteit draaien, maar in het tweede kwartaal zullen de bestellingen en de omzet wellicht aantrekken. Ondanks het feit dat de activiteit al meerdere kwartalen kromp, heeft Texas zijn laatste kwartaaldividend verhoogd (+31 %). Het rendement (2,1 % bruto) blijft evenwel conform het Amerikaanse gemiddelde. We verlagen onze winstramingen naar 1,35 USD voor 2012 en naar 1,90 USD voor 2013.

 

Koers op het moment van de analyse: 32,18 USD

 

Texas is een Amerikaanse groep die 95 % van haar inkomsten uit de halfgeleiderbusiness haalt en wereldleider is voor chips voor draagbare telefoons. De groep is ook actief in controleapparatuur en rekenmachines.

 

Deel dit artikel